Foto's van de tentoonstelling (1)


Hatert dorp van onze jeugd en voorouders

Van october tot december 1999 is in de Wijkpost van Hatert een fototentoonstelling gehouden over het oude kerkdorp Hatert. Op deze en volgende foto-pagina's foto's van de tentoongestelde borden. Een bord bevat meerdere A4- of A3-kaarten. Op zo'n kaart staan vaak meerdere foto's en tekst als uitleg bij de foto's. De kaarten zijn alle te bestellen en worden uitgeleverd op A4-formaat. Noteer het nummer van de kaart. Een full colour A4 kost  NLG 3,- exclusief verzendkosten. Te bestellen bij Mail Rob Croes
 

 Hatert   Foto 2    Foto 3   Foto 4   Foto 5   Foto 6


De Wijkpost Hatert Couwenbergstraat 22 of ingang Thorbeckestraat.
Het idee van een Wijkpost is onstaan uit een behoefte van bewoners. Zij wilden meer betrokken worden bij de leefbaarheid van hun buurt. Het is een punt waar bewoners naar toe kunnen komen voor informatie; over gemeente en overheid en over allerlei zaken in de wijk zelf. Zij kunnen klachten en meldingen doen over bv vandalisme, milieuaspecten, politiezaken, sociale en/of maatschappelijke problematiek.
De wijkpost is ook een ontmoetingsplaats voor mensen die actief willen zijn in de wijk. Na overleg kunnen zij hiervoor gebruik maken van telefoon, PC, vergaderruimte, kopieerapparaat. De beste manier om de wijkpost een plek voor en door bewoners te laten zijn is samenwerking. De koffie staat klaar. Lenie Albers coördinator wijkposten gemeente Nijmegen. tel 024-350 20 00.
 
 
 


Geheel links het bord met als thema "De verdwenen dorpskern". Alle huizen rond de kerk en de kerk zelf zijn verdwenen. Zeer unieke foto's van de verdwenen dorpskerk (midden op die foto is Riet Croes dochter van Jan Croes). Rechts het buitenaanzicht van de Wijkpost gezien vanaf de Thorbeckestraat.

Tip: door de cursor op de foto te plaatsen en dan de rechter muistoets in te drukken kunt u de foto op uw PC bewaren en in 'n tekenprogramma vergroten.
 

Gezamenlijke Aanpakkrant Nijmegen
met veel aandacht voor
de wijken van Nijmegen
waaronder huidige Hatert
 
 
 
Lenie Albers, coördinator Wijkposten Nijmegen Rob Croes, Oud-Hatert
Nicoline Borst Pauwels, medewerkster  Bertus Jansen, Oud-Hatert
Asia Leszczynska, medewerkster
 Hatert-Nijmegen, oktober 1999

Het boek was verkrijgbaar bij: Foto- en kantoorboekhandel Stef Willems, Bruna, Winkelhart Hatert
Nu verkrijgbaar bij Rob Croes tel 024-355 7019 (nog enkele exemplaren)

 Hatert   Foto 2   Foto 3   Foto 4  Foto 5   Foto 6