Foto's van de tentoonstelling (2)


Hatert dorp van onze jeugd en voorouders
Van october tot december 1999 is in de Wijkpost van Hatert een fototentoonstelling gehouden over het oude kerkdorp Hatert. Op deze en volgende foto-pagina's foto's van de tentoongestelde borden. Een bord bevat meerdere A4- of A3-kaarten. Op zo'n kaart staan vaak meerdere foto's en tekst als uitleg bij de foto's. De kaarten zijn alle te bestellen en worden uitgeleverd op A4-formaat. Noteer het nummer van de kaart. Een full colour A4 kost  NLG 3,- exclusief verzendkosten. Te bestellen bij Mail Rob Croes
 Hatert   Foto 1   Foto 3  Foto 4   Foto 5   Foto 6


Geheel links een kijk op het bord met krantenknipsels over de verenigingen van Hatert. "De Harmonie viert feest" (Nr1). Dat was in juni 1995 bij het vijftig jarig bestaan. Ter gelegenheid van de bevrijding in 1945 werd een groot bevrijdingsfeest gevierd. Tijdens dit feest onstond het initiatief tot de oprichting van een eigen Hatertse fanfare "De Muziek Na Arbeid".Het krantenknipsel er onder: Hatert verliest zijn beatmis (21 januari 1988) (Nr2). De Heilige missen op zondagmorgen in de H. Antonius Abt kerk waren revolutionair. Het stevige ritme sprak iedereen aan. Nu het laatste concert. Naast het bord staat Lenie Albers coördinator van de Wijkposten in Nijmegen.
Rechts het bord van de voorgaande reünies. In 1984 (Nr3), 1989 (Nr4), 1998 (Nr4), In 1999 hadden we de vierde reunie. Geheel rechts foto's tijdens de uitreiking van boek "Hatert dorp van onze jeugd" aan de emigranten die toen in Hatert waren (Gerrie Croes, Koos Föllings, Betsie Peters, Henk ter Sluysen).

Op het paneel "Ontmanteling van Hatert" 4 A4-foto's. Van links naar rechts: Het zusters klooster toen het er nog glorieus stond en daaronder half afgebroken en het huis van Jan Croes reeds ontmanteld van alle ramen (Nr5). Dan zes foto's van de sloop van de bijna 150 jaar oude kerk (Nr6). Dan drie foto's genomen vanaf Croese dam (Nr7). Wat je hier ziet zijn ook weer ruines. De rechtse van het linker paneel is de eerste markt (Nr8) die, toen nog aan de voet van de kerk, gehouden werd.
Nicoline Borst Pauwels, medewerkster van de Wijkpost, kijkt naar de Verenigingen (2) van Hatert. Links de Carnaval vereniging De Dobbelaars (Nr9). Op het krantenknipsel (Nr10) staat Wil Vergeer en de tekst boven de foto is: Teloorgang van de Dobbelaars (1961 -1994). Daaronder (halfzichtbaar) (Nr11) de misdienaars voor de kerk en de Rijvereniging op het kerkplein.

Tip: door de cursor op de foto te plaatsen en dan de rechter muistoets in te drukken kunt u de foto op uw PC bewaren en in 'n tekenprogramma vergroten.
 
 
 

 Hatert   Foto 1   Foto 3   Foto 4   Foto 5   Foto 6